Vormingsaanbod 2019-2020

Graag brengen we jullie op de hoogte van het vormingsaanbod in 2019 - 2020 dat zich richt naar de medewerkers van de MDT’s die werken voor het VAPH en IJH. De thema’s die aan bod komen sluiten zoveel mogelijk aan bij actuele ontwikkelingen of zijn gebaseerd op de vragen en noden die de teams de voorbije periode doorgaven aan het Verwijzersplatform of die we zelf detecteerden.

De vormingen zijn in principe gratis voor MDT’s.

Het vormingsaanbod van het Verwijzersplatform is uiteraard volledig vrijblijvend en op geen enkele wijze verplicht voor MDT’s. Opleidingen georganiseerd door het VAPH hebben een meer bindend karakter en maken geen deel uit van dit aanbod.

Wij hopen jullie op één of meerdere van onderstaande dagen te mogen verwelkomen. Toch de vorming niet gevonden waar je naar op zoek was? Vertel het ons en dan bekijken wij de suggestie!

Bijstandsorganisaties en budgetbesteding

Infosessie PVF Minderjarigen

Vorming motiverend schrijven

CHC-model en WISC-V

Bezoekrondes - voorjaar 2020 (binnenkort meer)

Algemene Vergadering Verwijzersplatform (meer nieuws begin 2020)

Focusdag 1: dubbeldiagnose

Wegwijs binnen het VAPH (binnenkort meer)

Focusdag 2: Autismespectrumstoornissen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de pijplijn

We werken momenteel nog volop verder rond suggesties voor vormingsdagen die werden doorgegeven door de MDT’s. Mogelijke vormingen die in de nabije toekomst zullen doorgaan zijn o.a.: wegwijs in de hulpverlening in Brussel, intervisies en basisopleiding voor MDT-medewerkers

Ook uw suggesties zijn steeds welkom op [email protected]

Opleidingen voor MDT's georganiseerd door het VAPH

Het VAPH organiseert jaarlijks een aantal vormingen voor MDT’s, zoals opleidingen ZZI en methode voor persoonlijke adviesverlening en Vlibank (IMB). Meer informatie en inschrijven voor een dergelijke vorming kan:

  • Voor de opleiding ZZI: via de website van het Verwijzersplatform. Het Verwijzersplatform coördineert de inschrijvingen maar het is het VAPH dat instaat voor de inhoud van een dergelijke vorming.
  • Intervisie ZZI: via de website van het Verwijzersplatform. Het Verwijzersplatform coördineert de inschrijvingen maar het is het VAPH dat instaat voor de inhoud van een dergelijke vorming. Alle info over de huidig geplande intervisies vindt u hier.
  • Voor methode voor persoonlijke adviesverlening en Vlibank (IMB): via www.hulpmiddeleninfo.be

Voor bijkomende opleidingen: zie informatie vanuit VAPH of nieuwsbrieven en website Verwijzersplatform

Opleidingen voor MDT's georganiseerd door Opgroeien (Kind en Gezin)

Momenteel tijdelijk opgeschort- meer nieuws in december