15/07/2021

Beste inschalers van de testfase van de methodiek zorgzwaartebepaling voor minderjarigen met een handicap,

 
De COVID-19 crisis heeft een goed verloop van de testfase bemoeilijkt. Nu de maatregelen ter bestrijding van de  COVID-19 crisis terug verminderd zijn hebben we actie ondernomen om een nieuw plan op te stellen voor de testfase.
 
Na overleg met de inschalers stellen wij voor om een echte heropstart vanaf 1 september 2021 af te spreken. Dan volgt er een periode van 5 maanden om de aan jou toegewezen cliënten in te schalen (zoals het oorspronkelijk tijdspad). De deadline voor het realiseren van uw inschalingen is dus (ten laatste) 31 januari 2022.
 
Voorafgaand aan de heropstart in september zullen wij u vanaf begin augustus toegang geven tot een reeks online video's als opfrissingscursus van het testmateriaal. Nadien kan er vrijblijvend gebruik worden gemaakt van een feedbackmoment op dinsdag 31/8/2021 (10-11u) waar u nog vragen kan stellen. Mocht dit moment niet lukken voor u, dan mag u ook uw vragen richten via mail of telefoon aan het Verwijzersplatform ([email protected]; 038/30.73.43) of aan Dries Bleys ([email protected]).
 
Wij raden aan om het plannen van uw afspraken al voor september te beginnen, zo is er voldoende tijd om een gepast moment te zoeken met uw cliënt. WIj herinneren u er ook graag aan dat je Dries Bleys ([email protected]) mag contacteren als het herhaaldelijk niet lukt om cliënten te contacteren. Hij zal dan op zoek gaan naar bijkomende contactinformatie (geef hiervoor duidelijk de serial id nummers mee in de mail). 
 
Tenslotte, het is nog steeds belangrijk om de inschalingen op een veilige manier te organiseren, voor uw gezondheid en die van de cliënten, informanten en hun omgeving. 
 
dankuwel voor uw hulp,
en met vriendelijke groeten,
Dries Bleys - VAPH