In samenwerking met professor Bea Maes van de Katholieke Universiteit Leuven en dhr. Joris Van Puyenbroeck van de Hogeschool Universiteit Brussel startte het Verwijzersplatform eind 2011 een project om de draagkracht en draaglast van een mantelzorger voor een persoon met een handicap in kaart te brengen. Het was immers ons aller ervaring dat het netwerk rond een persoon met een handicap momenteel nog te veel een verwaarloosde factor is in het kader van vraagverduidelijking en indicatiestelling. Er werd door de onderzoekers een instrument ontwikkeld dat valide en betrouwbaar een indicatie aangeeft van de draagkracht en ondersteuningsnoden van een mantelzorger voor een persoon met een handicap. Op basis van de resultaten van Prisma moet het mogelijk zijn gerichte acties te ondernemen om tegemoet te komen aan de noden van de mantelzorgers en hen te helpen hun draagkracht te versterken.

De opleiding vertrekt vanuit de digitale tool van Prisma, er zal voor deze opleidingsdag gevraagd worden om een laptop mee te brengen.

NIEUW: deze opleiding kan vanaf nu ook digitaal gevolgd worden. Op die manier is het mogelijk voor diegenen die willen werken met Prisma, de opleiding (gratis) individueel via de computer te volgen. Iedereen die de opleiding digitaal volgt zal enkele weken na het aanvragen van een inlog gecontacteerd worden om na te gaan of het gelukt is om de video te bekijken, of er vragen zijn,.. alvorens de login zal goedgekeurd worden. Wenst u graag een gewone opleiding mee te volgen, dan vindt u hieronder meer details over wanneer deze doorgaan. 

Meer informatie over Prisma kan u terugvinden op deze website: www.prisma-mantelzorg.be

Details

Inhoud: Op deze dag leert u het (digitale) instrument grondig kennen en gebruiken, zodat u naderhand zelf aan de slag kan.

Voor wie: Professionals die het instrument willen leren gebruiken voor toepassing in hun eigen werksituatie.

Kostprijs: Deelname is gratis voor MDT-medewekers, voor anderen bedraagt de deelnameprijs € 25, te storten op rekeningnummer 068-250105736, na bevestiging van uw inschrijving via het inschrijvingsformulier.

Waar en Wanneer?

Inschrijven kan door op bovenstaande link te klikken.